"Falusi kenyér" (kenyérsütő gépben)

2010. február 2., kedd



Hozzávalók:


  • 200 ml tej
  • 100 ml víz
  • 460 gramm liszt (Vitamill Somagos Rozsos kenyérmix búzacsírával)
  • 1,5 kiskanál só
  • 1 kiskanál szárított élesztő





Elkészítés:

    1. A kenyérsütő gépet a használati utasításának megfelelően előkészítjük a sütéshez (forgólapát megvajazása, stb.).
     2. Az összetevők sorrendjére gondosan ügyelve a sütőformába tesszük a hozzávalókat.
     3. Elvégezzük a sütéshez szükséges beállításokat: Moulinex kenyérsütő gépnél a "francia kenyér" névre hallgató 3-as sütőprogramot választjuk, a kenyér mérete 750 gramm, a héjárnyalat pedig közepes sötétségű legyen.
     4. A kenyérkészítés időtartama kb. 3,5 óra, ezután óvatosan kiemeljük a sütőformát a gépből, kiborítjuk belőle a kenyeret, hűlni hagyjuk, ha esetleg benne maradt, eltávolítjuk a forgólapátot, majd mintegy fél óra múlva hozzáláthatunk a szeleteléshez. :)

 
 

1 megjegyzés:

Bassyus írta...

Távirányított kenyér? :)

Megjegyzés küldése

Az otthoninál nincs jobb! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino