- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 55 dkg búzaliszt (BL 55 jelzésű)
- 1,5 teáskanál szárított élesztő
- 370 ml víz
Elkészítés:
1. A kenyérsütőt a használati utasításának megfelelően előkészítjük a sütéshez.
2. A sütőformába 370 ml vizet töltünk, majd utána beletesszük a többi hozzávalót, és elindítjuk a megfelelő programot. (Moulinex kenyérsütő gépnél: 11-es program.) A kenyérsütő beállítása: tésztaprogram (csak dagaszt/keleszt).
3. Közben egy tepsit kébelünk sütőpapírral.
4. A program lejártával kivesszük a tésztát, majd átgyúrjuk kicsit. Miután átgyúrtuk, 12 darabra osztjuk, kerekre formázzuk, és a tepsire tesszük. 5 percig pihentetjük, egy nedves konyharuhával letakarjuk, és még 30 percig pihentetjük.
5. A sütőt 200 C-ra (légkeverésesen 180 C-ra) melegítjük elő.
6. A zsemléket megnedvesítjük, a tetejüket pedig ollóval bevágjuk.
6. A zsemléket megnedvesítjük, a tetejüket pedig ollóval bevágjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése